یکی از حساس ترین فرمولاسیون های شیمیایی، فرمولاسیون محصولات غذایی است چرا که ماده به دست آمده توسط انسان خورده می شود و بر چرخه زیستی او اثر گذار است.
در کلامی ساده تر باید گفت که در این فرمولاسیون حساس با جان انسان ها سر و کار داریم و باید همه چیز با استاندارد و حساسیت بالا انجام شود.
فرمولاسیون (formulation)، به معنای لغوی دستور سازی، فرمول بندى کردن، قاعده سازی است.
فرمولاسیون را شاید بتوان به زبان ساده این طور معنی کرد که در علم شیمی، مواد اولیه یک سری واکنش یا در علم داروسازی مواد اولیه موثر درمانی را به فرم مطلوب و قابل استفاده تبدیل می کنند که این فرآیند را فرمولاسیون می نامند.
در فرمولاسیون غذایی عملا شاهد این موضوع هستیم که حالت خالص مواد اولیه موثر، به حالت مطلوب و پایدار و صد البته قابل مصرف تبدیل می شود.
در کل اگر بخواهید به یک ماده شیمیایی خاص برسید و آن را تهیه کنید، علاوه بر دسترس داشتن مواد اولیه و ماده خام آن باید فرمولاسیون تهیه آن را نیز داشته باشید تا به هدف نهایی که تولید آن ماده است برسید.
فرمولاسیون مواد غذایی به این ترتیب است که راهنمای فرمول بندی مواد غذایی و مروری بر نقاط مشترک و خطاها در ترکیب بندی و همچنین راهکارها و راه حل هایی برای اطمینان از فرمول بندی سریع و دقیق ارائه می دهد.
فرمولاسیون مواد غذایی یک مرحله مهم در توسعه هر محصول است ، با این حال به خودی خود یک فرایند پیچیده است و مهندسین صنایع غذایی هنگام تهیه دستور العمل با چالش های زیادی روبرو می شوند چراکه باید الزامات مختلف تیم های گوناگون از بازاریابی کیفیت گرفته تا امور نظارتی را در نظر بگیرند که نیازمند تجربه کافی است ، همچنین بسیار مهم است که از تقاضای سریع در حال تحول برای محصولات جدید و روندهای نوظهور جلوتر باشیم.
مهندسین صنایع غذایی نیز با نیازهای مداوم به نوآوری و تولید پایدار به چالش کشیده می شوند ناگفته نماند که رقابت قوی و محیط نظارتی پیچیده ای وجود دارد که چالش های بیشتری را به وجود می آورد ، به علاوه پیدایش و به وجود آمدن دستور العمل های غذایی جدید همراه با ترکیبات متفاوت تر و همچنین تغییر ذائقه ها ، کشف درست فرمولاسیون مواد غذایی را سخت تر می کند چرا که مصرف کنندگان انتظار نوآوری دارند و به طور فعال به دنبال محصولات سالم تر وهمچنین منابع پایدار تر هستند .
به دنبال موارد فوق تولیدکنندگان مواد غذایی نیز باید این روندهای مذکور را که شامل توسعه محصولات مغذی تر و مکمل های غذایی ، کاهش نمک در غذاهای فرآوری شده و افزایش علاقه به رژیم هایی است که گوشت کم یا بدون گوشت دارند دنبال کنند.
روش های مختلفی برای این عرضه موفق یک محصول وجود دارد. میتوانید خودتون دست به کار شوید یا با یک تیم متخصص کار کنید تا همه چیز سریعتر و مقرون بصرفه تر شود. هرکدام از این دو روش را انتخاب کنید برای صنعت فرقی ندارد و صنعت غذا همیشه از اصول مشخص با ترتیب زیر پیروی میکند.
-
ایده
-
مرکز بافت و طعم
-
تولید
-
توزیع
-
فروش
پاسخ این سوال بله است.
همان طور که در چند سطر بالایی توضیح داده شد، با فرمولاسیون آشنا شدید. فرمولاسیون یک ماده را که داشته باشید می توانید آن را تولید کنید.
همیشه فرمولاسیون رایگان در اختیار شما قرار نمی گیرد و یکسری از مواد که کاربرد تجاری و مهمی دارند، فرمولاسیون رایگانی ندارند.
اگر آن ماده و ترکیب بسیار خاص باشد و در انحصار یک برند خاص باشد، دسترسی به آن شاید حتی ناممکن شود
چرا که برند مذکور تمامی اقدامات لازم جهت حفظ و امنیت فرمولاسیون خود را انجام می دهد و اجازه انتشار و لو رفتن آن را به همین سادگی ها نخواهد داد.
به عنوان مثال :
برند نوشابه کوکاکولا هرگز فرمولاسیون رسیدن به نوشابه های خوشمزه خود را نه به رایگان، حتی در ازای پول هم در اختیار کسی قرار نخواهد داد!!!
چرا که اگر این فرمولاسیون سری فاش شود برندهای دیگر می توانند با همین کیفیت رقیب کوکاکولا شوند!
دلایل این که یک ماده یا ترکیب شیمیایی با فرمولاسیونی رایگان در اختیار عموم قرار گیرد متفاوت است
اما از مهم ترین آن ها می توان به این موارد اشاره کرد که ممکن است :
-
ماده نهایی به وفور در اختیار عموم باشد،
-
برندهای مختلف و متعددی آن را تهیه کرده باشند،
-
راهنما و فرمولاسیون آن ماده به صورت عمومی برای همه منتشر شده باشد
-
یا استفاده تجاری از آن سود کمی داشته باشد و … .
این دوره برای کارشناسان تولید، کنترل کیفیت، آزمایشگاه های زنجیره مواد غذایی، مدیران سازمان هایی که در زنجیره غذا فعالیت دارند، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های صنایع غذایی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و کلیه رشته های مرتبط با مواد غذایی، و میکروبیولوژی مفید می باشد.
-
فرآیند تولید محصول جدید
-
توسعه خدمات، هدایت و برنامه ریزی چرخه تولید محصول جدید
-
آنالیز پاسخ بازار مصرف، در نظر گرفتن رقبا
-
ابداعات جدید در عین کامل بودن محصول
-
-
-
برنامه ریزی جهت شروع عرضه محصول
-
تست کردن، پیش بینی قبل از عرضه و آزمایشات اولیه
-
انجام تست های بازار یابی
-
مهندسی موقعیت محصول
-
تولید ایده، اصول طراحی فرمولاسیون
-
و...
✅ توسعه خدمات، هدایت و برنامه ریزی چرخه تولید محصول جدید
✅ آنالیز پاسخ بازار مصرف، در نظر گرفتن رقبا
✅چالش های فرمولاسیون جدید
✅تست کردن، پیش بینی قبل از عرضه و آزمایشات اولیه
✅انجام تست های بازار یابی
✅مهندسی موقعیت محصول
✅ انتخاب اجزا فرمولاسیون
✅ویتامین های محلول در چربی
✅پروبیوتیک ها
✅نکاتی که در کارخانجات غنی سازی مواد غذایی و غذاهای فراسودمند باید رعایت شود
✅نوشیدنی های فراسودمند و چالش های فرمولاسیون
✅ توجیه اقتصادی
✅ ویژگی های حسی
✅ مشکلات تکنیکی تولید
✅برآورد اقتصادی فرمولاسیون محصولات غذایی
✅ مدت زمان ماندگاری محصول
✅ ویژگی های انبار مانی
✅دوره های ISO (دوره های ایزو) کلیک نمایید
✅دوره های مدیریت کلیک نمایید
✅دوره های HSE (دوره های ایمنی) کلیک نمایید
✅دوره های صنایع غذایی کلیک نمایید
✅دوره های انبارداری کلیک نمایید
✅دوره های هتلداری کلیک نمایید
✅دوره های کیترینگ کلیک نمایید