در فهرست شغلهای خطرناک دنیا، چهارمین شغل خطرناک کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) است. به همین خاطر برای کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) باید از تجهیزات کاملی استفاده کرد. همچنین در شرایط جوی نامناسب مانند باد، باران و طوفان نباید هیچگونه کار در ارتفاع را انجام داد.
نکات ایمنی کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) به کارگران کمک میکند تا خطرات و آسیبهای احتمالی را به صفر برسانند و با امنیت بیشتری در ارتفاع مشغول بهکارشوند. علاوه بر این کارفرمایان نیز باید خطرات را پیشبینی کرده و نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
هدف از تدوین ایمنی کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع)، ایمنسازی محیط کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در کلیه کارگاههایی میباشد که عملیات کار در ارتفاع و فرایندهای مرتبط، در آنها انجام میگیرد.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
-
کار در ارتفاع: هر کار یا فعالیتی که موقعیت انجام آن در ارتفاع بیش از 1.20 متر نسبت به سطح مبنا انجام گیرد.
-
-
عامل کار در ارتفاع: فردی است که آموزش های متناسب با نوع کار در ارتفاع را متناسب با شرایط گذرانده است و از مراجع آموزشی گواهینامه اخذ نموده و قادر به انجام کار به صورت ایمن می باشد.
-
حفاظت از سقوط: مجموعه تدابیر و اقداماتی است که به منظور پیشگیری از سقوط یا کاهش عوارض و صدمات ناشی از آن انجام می شود.
-
فاصله ایمن: حداقل فاصله ای است که برای جلوگیری از برخورد فرد هنگام سقوط با سطح مبنا مورد استفاده قرار می گیرد.
-
کمربند ایمنی: وسیله ای است از جنس الیاف طبیعی یا مصنوعی با ترکیبات پلیمری که ناحیه کمر را می پوشاند.
-
حمایل بند کامل بدن (هارنس): پوششی از جنس الیاف با ترکیبات پلیمری و مقاوم می باشد. هارنس عموماً از انتهای بالای ران تا روی سطح کتف را پوشانده و توسط قلاب هایی که به روی آن متصل است، فرد را به سایر تجهیزات سامانه های کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) وصل می کند.
-
طناب ایمنی: طنابی از نوع تکیه گاهی است که در زمان سرخوردن عامل کار در ارتفاع، فرد را در حین سقوط متوقف می نماید.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
در صنعت ساخت و ساز سقوط از ارتفاع عامل بسیاری از مرگ و میرها می باشد.
به طوری که سقوط از ارتفاع بین 4 تا 6 فوت (حدود 1.2 تا 1.8 متر) می تواند باعث صدمات و حوادث جدی و در برخی اوقات با مرگ و میر همراه باشد.
-
گرد و غبار
-
مواد خطرناک (آزبست،…)
-
الکتریسیته
-
سطوح برنده
-
ارتعاش
-
سر و صدا
-
تشعشعات (مانند نور خورشید)
-
سرما و گرما
-
باد
-
کار بالای سطح کار
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
ضروری است اقدامات لازم جهت پیشگیری از سقوط در نظر گرفته شود که این اقدامات شامل 3 مرحله می باشد:
-
پرهیز از کار در ارتفاع و یا انجام بخش هایی از آن روی سطح زمین در شرایطی که این امکان وجود دارد.
-
استفاده از روش ها و تجهیزاتی که خطر سقوط افراد در حین کار را از بین ببرد. البته در شرایطی که امکان ممانعت از کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) وجود ندارد.
-
استفاده از روش ها و تجهیزاتی که ارتفاع سقوط و شدت صدمات ناشی از سقوط را کاهش دهند. البته در شرایطی که امکان از بین بردن خطر سقوط وجود ندارد.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
کلاه ایمنی، مهمترین ابزار حفاظت فردی است که در کلیه مشاغل کاربرد دارد؛ بهخصوص در صنعت ساختمان سازی. کارگرانی که در ارتفاع مشغول به کار هستند، باید حتما کلاه ایمنی داشته باشند. این کلاه کمک میکند تا آسیبهای برخورد سنگ ریزهها و مصالح ساختمانی به سر کاهش یابد. همچنین در زمان رخ دادن اتفاقات ناگواری همچون برخورد با ستونهای سیمانی و سقوط از طبقات ابتدایی ساختمان از جمجمه محافظت میکند.
بهجز نیروهایی که در ارتفاع کار میکنند، کارگران روی زمین نیز باید کلاه ایمنی داشته باشند؛ زیرا در زمان سقوط مصالح، از سر محافظت میکند.
یکی از تجهیزات ضروری ایمنی کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع)، کمربند ایمنی است. کمربندهای ایمنی مخصوص ارتفاع به دو دسته تقسیم میشوند. نوع اول کمربندهای سیمبانی هستند که برای کارمندان شرکت برق کاربرد دارند؛ زیرا نهایت ارتفاعی که در آن مشغول به کار میشوند ۳ متر است. کمربند سیمبانی دور کمر میپیچد تا در زمان سقوط از افتادن فرد جلوگیری کند.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
کمربندهایی که برای ارتفاعهای بیش از سه متر استفاده میشوند، کمربندهای هارنس هستند. این مدل از کمربندهای ایمنی از کتفها تا رانها را احاطه میکند و بهنوعی سراسر بدن را میپوشاند. نام دیگر کمربند هارنس، پاراشوتی است؛ زیرا این کمربندها در چترهای نجات نیز وجود دارند. برای کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) و جلوگیری احتمال سقوط از ارتفاع، باید حتما از کمربند هارنس استفاده کنید.
بعد از کلاه ایمنی و کمربند ایمنی، طناب استاتیک ابزاری است که برای ایمنی کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) نیاز دارید. طنابهای استاتیک یا ایستا که غیر قابل کشش هستند، برای امور نجات و حفظ ایمنی فردی کاربرد دارند. برای درهنوردی، صخره نوردی، عملیاتهای نجات خطرناک در کوهستانها و مسیرهای صعب العبور، از طناب استاتیک استفاده میشود. طناب ایمنی کش نمیآید و زمانی که فرد تعادل خود را از دست دهد، او را به مسیر اصلی باز میگرداند.
طنابهای استاتیک از جنس پلی استر ساخته میشوند و مقاومت بالایی در برابر فرسودگی دارند. همچنین ضخامت بالایی دارند، به صورتی که از این طنابها برای بکسل کردن ماشین نیز استفاده میشود. با استفاده طناب و کمربند، ایمنی کار در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) شما تضمین خواهد شد.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
اگر نیروهای کار ساختمان شما در ارتفاع بیش از ۸ متر مشغول هستند، باید از تور نجات استفاده کنید. تور نجات از شبکهای توری تشکیل شده و در اطراف طبقه دوم ساختمان نصب میشود. پایههای این تور داربستهای محکمی هستند که بهراحتی خم نمیشوند و تکان نمیخورند. این تور از سقوط مصالح جلوگیری میکند و اگر فردی در حال سقوط باشد روی تور نجات فرود میآید. برای نصب تور ایمنی حتما توجه داشته باشید که باید از اطراف ساختمان شروع شود و تا ۲٫۵ متر ادامه داشته باشد. همچنین تور باید ۲٫۵ بالاتر از سطح تراز باشد تا ضرباتی که وارد میشود را کنترل کند.
اقداماتی که باید برای جلوگیری از سقوط مصالح در ارتفاع (دوره ایمنی کار در ارتفاع) انجام دهید، نصب تابلوی ایمنی، نصب تور سه لایهای نجات و احتیاط در زمان کار است.
✅جهت مشاهده دوره ایمنی کار در ارتفاع با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅دوره های ISO (دوره های ایزو) کلیک نمایید
✅دوره های مدیریت کلیک نمایید
✅دوره های HSE (دوره های ایمنی) کلیک نمایید
✅دوره های صنایع غذایی کلیک نمایید
✅دوره های انبارداری کلیک نمایید
✅دوره های هتلداری کلیک نمایید
✅دوره های کیترینگ کلیک نمایید