موسسه ایکاد آکادمی با برگزاری دوره های کشاورزی بر آن تلاش دارد تا بتواند به علاقه مندان و شاغلان در این حوزه کمک کند تا بتوانند کیفیت محصولات را افزایش دهند و از ظرفیت هایی که در این حوزه وجود دارد حداکثر استفاده را کنند.
کشاورزی یکی از کهنترین فنونی است که بشر ابداع کردهاست. در حقیقت بدون کشاورزی، بسیاری از ابداعات دیگر رخ نمیدادند. کشاورزی، کلید ادامه دادن زندگی است و از دیرباز تا کنون رقابت شدیدی بین کشورهای مختلف در این زمینه وجود داشتهاست. پیشرفتهای حوزهی کشاورزی به قدری برای تمامی کشورها مهم است که میتواند مناسبتات اجتماعی، سیاسی و حتی فرهنگی را تغییر دهد. با توجه به این موارد، آشنایی با حوزهی کشاورزی و اهمیت این حوزه در زندگی افراد، اولین کاری است که هر فردی باید انجام دهد.
طبق تعاریفی که در جامعهی آکادمیک برای کشاورزی ارائه شدهاست، کشاورزی عبارت است از صنعت، علم و یا عملی که محصولات غذایی به منظور تأمین غذا، پرورش مییابند. کشاورزی به عنوان یک صنعت، خود کشاورزان را شامل میشود؛ یعنی افرادی که در زمینهی کشاورزی کار میکنند. از طرف دیگر کشاورزی به عنوان یک علم نیز شناخته میشود؛ زیرا میتوان نتایج قابل اندازهگیری را توسط آن، پیشبینی کرد. همچنین کشاورزی در میان کشاورزان به یک فعالیت هنری نیز معروف شدهاست. به هر میزانی که کشاورز با هنر و دانش کشاورزی هماهنگ باشد، در امر کشاورزی موفقتر خواهد بود. زمانی که از مفهوم کشاورزی صحبت میشود یعنی تمامی فعالیتهایی که چه مستقیم و چه غیر مستقیم بر زمینهی کاری کشاورز تأثیرگذار باشند؛ به همین دلیل نیز بررسی ادوات کشاورزی، زمینهای کشاورزی، محصولات و بذرهای کشاورزی، شرایط آب و هوایی و بسیاری مفاهیم دیگر، در این حوزه جای میگیرند.
✅جهت مشاهده دوره ماشین آلات کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
ماشین آلات کشاورزی دسته ای بسیار گسترده از ماشین آلات هستند که این روزها در کشورهای صنعتی و پیشرفته کاربرد بسیار زیادی دارند. استفاده از این ماشین آلات تاثیر به سزایی بر رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته داشته است. پرکاربردترین انواع ماشین آلات کشاورزی عبارت است از: کمباین، تیلر، گاوآهن ، تراکتور، دروگر، ماشین سمپاش و غیره. در ادامه این مقاله با ارتباط گستران هزاره همراه شوید تا با نحوه خرید و معاملات این ماشین آلات بیشتر آشنا شویم.
امروزه با استفاده از جدیدترین ماشین آلات کشاورزی، کشاورزی مدرن با تحولات بسیار زیادی روبرو شده است. به عنوان مثال استفاده از فناوری های پیچیده ای مانند ربات ها، حسگرهای دما و رطوبت، تصاویر هوایی و فناوری GPS از جمله امکانات جدیدی است که در ماشین آلات کشاورزی جدید کاربرد دارد. این دستگاه های پیشرفته و سیستم های روباتیک به کشاورزان کمک می کنند تا سودآورتر، کارآمدتر، ایمن تر و سازگارتر با محیط زیست باشند. در واقع با به کار گرفتن ماشین آلات کشاورزی، اهداف متعدد به لحاظ کمی و کیفی در کشاورزی تحقق خواهد یافت. در ادامه به چند مزایای استفاده از این ماشین آلات در زمینه کشاورزی اشاره می کنیم.
•کاهش نیاز به نیروی انسانی برای انجام کارهای مختلف
•کاهش هزینه ها
•افزایش بهره وری
•آسان تر شدن کارها
•مقابله با آفت و بیماری ها
•حمل و نقل
•ذخیره سازی
•پردازش برای بازاریابی و قبل از فروش
•رسیدگی به بقایای محصولات قبلی
•بذر، کاشت و پیوند
•زراعت
•خاکورزی اولیه و ثانویه خاک
•توزیع و استفاده از کود
•کنترل آفات
•برداشت
•زهکشی
•آبیاری
✅جهت مشاهده دوره سموم کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
سموم کشاورزی مواد شیمیایی هستند که برای از بین بردن آفات به کار می روند. به طور کلی، سم کشاورزی یک عامل شیمیایی یا بیولوژیکی مانند ویروس، باکتری، ضد میکروبی یا ضد عفونی کننده است که آفات را ناتوان می کند و از بین می برد.
این استفاده از سموم کشاورزی به قدری رایج است که اصطلاح آفت کش اغلب مترادف با سم کشاورزی تلقی می شود. معمولاً برای از بین بردن یا کنترل انواع آفات کشاورزی که می توانند به محصولات زراعی و دام آسیب رسانده و بهره وری مزرعه را کاهش دهند، سم کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. رایج ترین سموم کشاورزی عبارتند از: حشره کش ها برای از بین بردن حشرات، علف کش ها برای از بین بردن علف های هرز، جونده کش ها برای از بین بردن جوندگان و قارچ کش ها برای کنترل قارچ ها و کپک ها.
سازمان غذا و کشاورزی (FAO) سم کشاورزی را این گونه تعریف کرده است:
هر ماده یا مخلوطی از مواد که برای پیشگیری، از بین بردن یا کنترل هر گونه آفت، از جمله ناقلان بیماری های انسانی یا حیوانی، گونه های ناخواسته گیاهی یا جانوری، که در طول تولید، فرآوری، ذخیره سازی، حمل و نقل یا بازاریابی به محصول صدمه می زند.
سموم کشاورزی یک اختراع جدید نیستند. بسیاری از تمدن های باستانی از سم کشاورزی و آفت کش ها برای محافظت از محصولات خود در برابر حشرات و آفات استفاده می کردند. سومریان باستان از گوگرد برای محافظت از محصولات خود در برابر حشرات استفاده می کردند. در حالی که کشاورزان قرون وسطی استفاده از مواد شیمیایی مانند آرسنیک را روی محصولات شان آزمایش کردند.
چینی ها از ترکیبات آرسنیک و جیوه به عنوان سم شپش و سایر آفات استفاده می کردند. در حالی که یونانی ها و رومی ها از روغن، خاکستر، گوگرد و مواد دیگر برای محافظت از خود، دام ها و محصولاتشان در برابر آفات مختلف استفاده می کردند.
در همین حال، در قرن نوزدهم، محققان بیشتر بر روی تکنیک های طبیعی شامل ترکیبات ساخته شده از ریشه سبزیجات گرمسیری و گل های داوودی تمرکز کردند. در سال 1939، دی کلرو-دی فنیل-تری کلرواتان(DDT) کشف شد که بسیار موثر بوده و به سرعت به عنوان حشره کش در جهان مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، بیست سال بعد، به دلیل اثرات بیولوژیکی و ایمنی استفاد از این سم برای انسان، DDT تقریبا در 86 کشور ممنوع شده است.
سموم کشاورزی معمولا بر اساس انواع آفاتی که با آنها مبارزه می کنند، گروه بندی می شوند:
. حشره کش ها – حشرات
. علف کش ها – گیاهان
. جونده کش ها – جوندگان
. باکتری کش ها – باکتری ها
. قارچ کش ها – قارچ ها
. لاروکش ها – لارو
✅جهت مشاهده دوره مدیریت ایمن آفت کش های کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
همانطور که میدانید امروزه مصرف بیش از حد سموم (آفتکشها، قارچکشها، علفکشها و…) باعث شده است علاوه بر آلوده شدن محیط زیست، مواد خوراکی مورد مصرف مردم نیز آلوده شده و تداخل در جمعیتها ایجاد شود.
یکی از اصلیترین دلایلی که باعث کم شدن محصولات کشاورزی میشوند، آفات هستند. شایعترین روش برای دفع آفات نیز استفاده از سموم کشاورزی است. اما این سموم، علاوه بر هزینهبر بودن، باعث بروز خسارات زیادی در محصولات شده و همچنین خطرات بسیاری برای انسانها و محیط زیست بر جا میگذارد. مطالعات نشان داده اند تا کنون 50 نوع سرطان ریه شناسایی شده، مربوط به استفاده از سموم کشاورزی بوده است. از طرفی دیگر، سموم کشاورزی این قابلیت را دارند که مدت زیادی در خاک فعال بوده و علاوه بر آسیب به محیط زیست، وارد زنجیره غذایی انسانها گردند.
برای به تاخیر انداختن مقاومت آفات در برابر آفتکشها باید به نکاتی توجه نمود. به عنوان مثال اگر میخواهید در میزان مصرف آن صرفه جویی کنید، این نکته مهم است که آفتکشها در کشتن آفات موثر واقع شوند. باید گفت آفات میتوانند در برابر آفتکشها مقاوم شوند و مدیریت آفات در گلخانهها را ناکارآمد سازند. مقاومت در آفات ماهیتی ژنتیکی دارد. یک حشره نمیتواند در طول عمر خود مقاوم شود. از این رو مقاومت با استفاده گسترده از یک آفتکش تحریک میشود، اما برخی از آفات فردی زنده می مانند و عوامل ژنتیکی را به نسل بعدی منتقل می کنند. از سویی دیگر آفات میتوانند در برابر حشرهکشهایی که هرگز در معرض آن قرار نگرفتهاند نیز مقاوم شوند. این مورد میتواند زمانی اتفاق بیفتد که دو حشره کش عملکردی مشابه داشته باشند.
قبل از استفاده از آفت کشها، نیروی کار باید آموزش مناسبی دریافت کنند. از این رو توصیه میشود قبل از استفاده از دستورالعملها و طرز استفاده از آن آگاه باشید. از جمله دیگر نکاتی که باعث استفاده صحیح از آفت کش ها میشوند عبارتند از:
-
قبل از استفاده از آفتکش ها، pH آب را تست کرده و آن را تنظیم کنید.
-
هنگام مخلوط کردن آفتکشها، به اندازهگیری دقت کنید.
-
-
سعی کنید در ساعات خنک شبانه روز (صبح یا عصر) سمپاشی کنید.
-
از مخلوط کردن آفتکشها با کودها پرهیز کنید. مگر اینکه در دستورالعمل مصرف آن آمده باشد.
-
آفتکشها را بعد از آبیاری گیاهان استفاده کنید.
✅جهت مشاهده دوره عملیات خوب کشاورزی محصولات زراعی و باغی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
محصولGAP ، محصولی است که می توان در مزارع موجود تولید نمود، ضرورت و الزام آن کنترل و بازرسی فرآیند تولید تا عرضه بر اساس استانداردهای عملیات خوب کشاورزی می باشد که در صورت صحت اجرای عملیات و دستورالعمل های فنی، محصول سالم و دارای حد مجاز آلاینده ها و باقیمانده سموم، فلزات سنگین و … بوده و توسط یک نهاد بازرسی-گواهی کننده تایید و گواهی شده است.
• تولید محصول با عملیات خوب کشاورزی است که باعث اطمینان مصرف کننده، سلامت ایمنی و رفاه انسان و دام می شود.
• اکوسیستم طبیعی را حفظ می کند و به تولید پایدار کمک میکند.
• اصلاح کاربردهاي بی رویه نهاده هاي شیمیایی که اخیرا موجب نگرانی هاي فزاینده در بخش کشاورزي، محیط زیست و حفاظت از منابع شده است.
✅جهت مشاهده دوره HACCP با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
از میان روشهاي کنترل بهداشتی فرآیند تولید، روش تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی که به سیستم hazard analysis critical control point یا HACCP معروف است، به عنوان یک سیستم کنترل ایمنی از اهمیت خاصی برخوردار میباشد به طوري که سازمان هاي بین المللی و اجرائی قوانین نظارت بر مواد غذائی به طور جدي نسبت به تداوم وپیشبرد این روش در مزارع پرورشی حیوانات و در پروسه تهیه غذاهاي مورد نیاز انسان تاکید دارند. نظام HACCP کلیه خطرات و نقاط بحرانی را در طول زنجیره تولید، عرضه و مصرف و نیز بیماریهاي ناشی از مصرف تولیدات را بوسیله گروه HACCP که از اطلاعات علمی و مدیریتی کافی برخوردار هستند مورد بررسی قرار می دهد و خطرات احتمالی را که در طول مراحل تولید ، سلامت مواد غذائی را تهدید میکند، تعیین وبه طور دقیق اندازه گیري می نماید HACCP .در واقع نوعی روش سیستماتیک بررسی مواد اولیه فرآیند ، فرآورده نهایی ، شرایط جابه جایی و نگهداري، بسته بندي وتوزیع مواد غذایی است و این امکان را می دهد که نقاط حساس و خطرآفرین خط تولید شناسایی شده و با دقت بیشتري تحت نظارت قرار گیرند. نقاطی از زنجیره تولید که در آنها امکان مخاطره سلامت مصرف کننده وجود دارد را نقاط بحرانی یا به عبارت بهتر نقاط کنترل بحران (CCP)Point Control Critical نامند ، این نقاط را از آن جهت یا به عبارت بهتر نقاط کنترل بحران گویند که الزاما در آنجا باید بحرانها کنترل شوند ، تا اینکه شناسایی و فقط معرفی شوند، نقاط بحرانی نقاطی از زنجیره تولید هستند که عدم کنترل انها میتواند منجر به عدم ایمنی مصرف ماده غذایی شود.
✅جهت مشاهده دوره HACCP با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره تولید و پرورش گیاهان زینتی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
صنعت گل و گیاه یکی از صنایع پویا است که در چند دهه اخیر رشد چشمگیری داشته است. ایران به دلیل داشتن شرایط اقلیمی مناسب، خاستگاه مطلوبی برای پرورش انواع گیاهان زینتی است.
کاشت گل و گیاه بهطور گستردهای در ایران باستان رواج داشته که نشان از اهمیت گلهای زینتی نزد ایرانیان دارد. در نگارههای تخت جمشید حضور گل نیلوفر آبی یا لوتوس بهعنوان گلی زینتی و مقدس مشهود است. گفته میشود برای نخستین بار پادشاهان ایرانی در محیط کاخهای خود اقدام به احداث باغهای زیبایی نمودهاند.
یکی از اهداف اساسی ایران در راستای رشد و توسعه پایدار، تمرکز بر اقتصاد بدون نفت است . ازاین رو ورود و فتح بازارهای غیرنفتی جدید، کلید موفقیت کشور در این زمینه خواهد بود. گل و گیاه زینتی از محصولاتی هستند که از قابلیت ارزآوری بالایی برخوردارند.گفتنی است مزیت نسبی پرورش گل و گیاه زینتی بهمنظور صادرات، هزینه ارزآوری آن است.
الف-نوع گلخانه بصورت ثابت دوطرفه می باشد.
گلخانه هاي دو طرفه از دو جهت به طور کامل از نور آفتاب بهره مند است. این گلخانه براي کشت و پرورش بسیاري از محصولات، ایده آل و مناسب است. زیرا از جهت نور و درجه حرارت به طور کامل از نور خورشید بهره می برد.
ب-گلخانه از نظر تولید در دسته گلخانه هاي تولید گل و گیاهان زینتی براي تولید انواع گلخانه ي شاخه بریده و گلهای آپارتمانی می باشد.
ج-گلخانه از نظر نوع سازه شامل گلخانه مدرن و فلزي می باشد. پوشش داراي سیستم uv و اسکلت این گلخانه ها از فلز است. که معمولاً با پلاستیك هاي ضد اشعه ي ماورا بنفش گرمایشی و تهویه مناسب می باشد. ارتفاع این نوع گلخانه ها بیش از ۴.۵ متر است. اتصال قطعات در گلخانه هاي فلزي بوسیله پیچ و مهره(پرتابل) و یا استفاده از جوش می باشد.
د-نوع سیستم آبیاري بصورت آبیاري قطره اي می باشد. آب،کودهاي شیمیایی و سایر مواد مورد نیاز گیاه به صورت محلول توسط لوله هاي جانبی در اختیار گیاه قرار می گیرد.
✅جهت مشاهده دوره فناوری های نوین کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
کشاورزی مدرن با تهیه بیشتر مواد غذایی، بهبود کیفیت آن و دسترسی آن به اکثریت مردم، ثبات سیاسی جهانی را افزایش می دهد. توسعه یک سیستم تجاری مبتنی بر قوانین قوی در بهبود توزیع مواد غذایی و افزایش دسترسی در مناطق با کمبود مواد غذایی می باشد.
-
بهبود دستیابی به اطلاعات، مدیریت اطلاعات، گزارشدهی و گزارشگیری، تجزیه و تحلیل و ارزیابی كیفیت و میزان اثر
-
افزایش نتایج تحقیقات كه از طریق بهبود آگاهی از فرصتها و مدیریت نتایج حاصل میگردد
-
عدم بهره گیری پروژههای تحقیقاتی از تجارب و یافتههای یكدیگر
-
عدم دسترسی آسان به اطلاعات
-
كاهش ریسك نادقیق بودن دادهها و بهبود یكپارچگی دادهها
-
نبود یك مركز داده در زمینه كشاورزی در سطح كشور
-
كاهش هزینه ها از طریق كاستن فرایندهای دستی، كارهای كاغذی و نگهداشت سیستم
شیوه های نوین کشاورزی بر تولید، افزایش سرمایه، هزینه ها و قوام محصولات زراعی تأکید دارد. در مقابل، شیوه های سنتی کشاورزی بر بومی سازی، تنوع زیستی و منابع ژنتیکی مشترک برای بسیاری از محصولات مختلف تأکید دارد.
در کشاورزی مدرن، کشاورزان از کودهای مصنوعی، نژادهای پرمحصول، سموم دفع آفات، آلودگی مناسب آب، مکانیزه شدن و پهپادها، تصاویر ماهوارهای و تکنولوژی های سنجش از دور استفاده می کنند که باعث افزایش بهره وری در کشاورزی می شود.
جمعیت در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است. افراد بیشتری به محصولاتی مانند غذا، پارچه و غیره نیاز دارند که این امر تماما به تولید محصولات کشاورزی بستگی دارد.
بنابراین، ما نیاز به تولید بیشتری در کشاورزی داریم که در کشاورزی سنتی امکان پذیر نیست و کشاورزی مدرن برای تولید بیشتر با توجه به رشد سریع جمعیت ضروری است.
✅جهت مشاهده دوره فناوری های نوین کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره اصول کنترل کیفیت آماری با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
با توجه به اینکه امروزه تعداد تولیدکنندگان کالا یا ارائهدهندگان خدمات افزایش یافته، مشتریان به دنبال بهترین کالا یا خدماتی هستند که بیشترین کیفیت را داشته باشد. بنابراین رقابتی بین این بنگاههای اقتصادی به منظور حفظ کیفیت و کسب رضایت مشتریان وجود دارد. ابزار علمی برای کنترل و حفظ کیفیت کالا یا خدمات، کنترل کیفیت آماری (Statistical Quality Control) است که گاهی به اختصار SPC نیز نامیده میشود. در این روش آماری، از نمودارها و شاخصهایی به منظور شناسایی عوامل خروج کالا یا خدمات از کیفیت مورد نظر، بهره میبرند. در نتیجه فرآیند کنترل کیفیت (Quality Control Process) یک فرایند دائمی و تکراری است که در طول مراحل تولید و حتی بعد از آن انجام میشود.
كنترل كیفیت آماری (SQC) شاخهای از كنترل كیفیت است كه شامل جمعآوری، تحلیل و تفسیر دادهها برای استفاده در فعالیتهای كنترل كیفیت می باشد. كنترل فرآیند آماری (SPC) و نمونهگیری برای پذیرش دو بخش اصلی كنترل كیفیت آماریاند. از طرفی همه فعالیتهای برنامهریزی شده یا سیستماتیک ضروری برای دستیابی به اطمینان كافی درباره برآورده شدن نیازهای كیفی تعریف شده محصول یا خدمت را تضمین كیفیت مینامند.
تضمین كیفیت اطمینان دهی نسبت به كیفیتی است كه باید فراهم شود و شامل ارزیابی مداوم دقت سودمندی با توجه به اقدامهای تصحیح كننده زمانی و باز خورد مناسب در مواقع لزوم است. تفاوتی روشن بین كنترل كیفیت و تضمین كیفیت وجود دارد. كنترل كیفیت شامل فعالیتهایی از قبیل تعیین مشخصات، طراحی، تولید یا نصب، بازرسی و بررسی عملكرد است ولی تضمین كیفیت علاوه بر موارد بالا تمامی سیستم كیفیت را نیز در بر میگیرد.
اگر قرار باشد یك محصول مشخصات مورد نظر مشتری را دارا باشد آنگاه این محصول باید بوسیله یك فرایند پایدار یا تكرارپذیر تولید گردد. به عبارت دیگرفرآیند تولید باید از تغییرپذیری كمی در حول مقدار هدف یا ابعاد اسمی
(Nominal Dimensions) مشخصات كیفی محصول یا خدمت برخوردار باشد.
کنترل کیفیت آماری مجموعه ای قدرتمند و توانا از ابزار حل مشكل است كه در ایجاد ثبات در فرآیند و بهبود كارآیی از طریق كاهش تغییرپذیری مفید واقع می گردد.
در هر فرآیند مقدار خاصی تغییرپذیری به طور ذاتی وجود دارد. این تغییرپذیری ذاتی در اثر انباشته شدن مجموعه زیادی از انحراقات كوچك و غیرقابل اجتناب به وجود می آید.
در كنترل كیفیت آماری این تغییرپذیری را معمولا به عنوان یك سیستم پایدار می شناسیم. فرآیندی كه فقط در حضور انحرافات تصادفی عمل كند را فرآیند تحت كنترل آماری نامند.
منابع ایجاد تغییرپذیری در فرآیند كه شامل انحرافات تصادفی نیست را انحرافات با دلیل(Assignable Causes) نامند. فرآیندی كه در حضور انحرافات با دلیل عمل كند را فرآیند خارج كنترل گویند.
✅دوره های ISO (دوره های ایزو) کلیک نمایید
✅دوره های مدیریت کلیک نمایید
✅دوره های HSE (دوره های ایمنی) کلیک نمایید
✅دوره های صنایع غذایی کلیک نمایید
✅دوره های انبارداری کلیک نمایید
✅دوره های هتلداری کلیک نمایید
✅دوره های کیترینگ کلیک نمایید