موسسه ایکاد آکادمی با برگزاری دوره های کشاورزی بر آن تلاش دارد تا بتواند به علاقه مندان و شاغلان در این حوزه کمک کند تا بتوانند کیفیت محصولات را افزایش دهند و از ظرفیت هایی که در این حوزه وجود دارد حداکثر استفاده را کنند.
کشاورزی یکی از کهنترین فنونی است که بشر ابداع کردهاست. در حقیقت بدون کشاورزی، بسیاری از ابداعات دیگر رخ نمیدادند. کشاورزی، کلید ادامه دادن زندگی است و از دیرباز تا کنون رقابت شدیدی بین کشورهای مختلف در این زمینه وجود داشتهاست. پیشرفتهای حوزهی کشاورزی به قدری برای تمامی کشورها مهم است که میتواند مناسبتات اجتماعی، سیاسی و حتی فرهنگی را تغییر دهد. با توجه به این موارد، آشنایی با حوزهی کشاورزی و اهمیت این حوزه در زندگی افراد، اولین کاری است که هر فردی باید انجام دهد.
طبق تعاریفی که در جامعهی آکادمیک برای کشاورزی ارائه شدهاست، کشاورزی عبارت است از صنعت، علم و یا عملی که محصولات غذایی به منظور تأمین غذا، پرورش مییابند. کشاورزی به عنوان یک صنعت، خود کشاورزان را شامل میشود؛ یعنی افرادی که در زمینهی کشاورزی کار میکنند. از طرف دیگر کشاورزی به عنوان یک علم نیز شناخته میشود؛ زیرا میتوان نتایج قابل اندازهگیری را توسط آن، پیشبینی کرد. همچنین کشاورزی در میان کشاورزان به یک فعالیت هنری نیز معروف شدهاست. به هر میزانی که کشاورز با هنر و دانش کشاورزی هماهنگ باشد، در امر کشاورزی موفقتر خواهد بود. زمانی که از مفهوم کشاورزی صحبت میشود یعنی تمامی فعالیتهایی که چه مستقیم و چه غیر مستقیم بر زمینهی کاری کشاورز تأثیرگذار باشند؛ به همین دلیل نیز بررسی ادوات کشاورزی، زمینهای کشاورزی، محصولات و بذرهای کشاورزی، شرایط آب و هوایی و بسیاری مفاهیم دیگر، در این حوزه جای میگیرند.
تاکنون استانداردهای متعددی برای انواع فرآورده های کشاورزی و صنعتی تدوین گردیده و به تصویب رسیده که اجرای بعضی از آنها اجباری می باشد.
✅جهت مشاهده دوره نمونه برداری محصولات غذایی و کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
اجرای استاندارد هر کالا اعم از آن که اجباری یا اختیاری باشد مستلزم بررسی ویژگی های آن کالا و مقایسه نتایج بررسی با ویژگی های مندرج در استاندارد مربوطه جهت داوری می باشد.
بررسی ویژگی های هر کالا نیز فقط با انجام آزمایش های لازم میسر است و چون انجام آزمایش روی تمامی کالا عملی نیست به ناچار آزمایش های لازم باید روی نمونه یا نمونه های کالا که طبق ضوابط معین برداشته می شود انجام پذیرد.
ضوابط یا روشهای نمونه برداری از کالاها در برخی از استانداردها در متن یا ضمیمه استاندارد قید گردیده و در بعضی دیگر به یکی از روشهای نمونه برداری موجود مراجعه داده شده و در پارهای از موارد نیز اصولا موضوع نمونه برداری مطرح نگردیده است.
تعدد روشهای نمونه برداری مندرج در متون و ضمائم استانداردها و نشریات مستقل و تنوع طرق ارائه و استفاده از آنها ضرورت تدوین روش یا روش هایی را که بتواند در موارد مشابه برای نیل به هدف های یکسان به طور یکنواخت مورد استفاده قرار گیرد ایجاب نموده است.
با توجه به این اصل کلی که نمونه باید هر چه بیشتر معرف خصوصیات کالائی باشد که از آن نمونه برداری می شود و از آن جا که نوع و اهداف آزمایش هایی که باید روی نمونه انجام شود در نحوه نمونه برداری و مقدار یا تعداد نمونهای که باید برداشته شود مؤثر است لذا عمل نمونه برداری باید طوری انجام گیرد که با اجرای آزمایش های مورد نظر روی نمونه ها (به طور جداگانه یا مخلوط شده) بتوان درباره تمامی کالائی که از آن نمونه برداری شده داوری کرد و نسبت به رد و یا قبول و یا درجه بندی آن براساس ویژگی های مندرج در استاندارد مربوطه اقدام نمود.
روش ارائه شده در این استاندارد که با استفاده از منابع ملی و بین المللی تدوین گردیده است می تواند برای نمونه برداری جهت انجام آزمایش های لازم با هدف رد یا قبول آن دسته از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف غذایی دارند و کمیسیون های فنی تعیین کننده و ویژگی ها کاربرد آن را توصیه می نمایند مورد استفاده قرار گیرد.
✅جهت مشاهده دوره نمونه برداری محصولات غذایی و کشاورزی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره مدیریت تولید و نگهداری گیاهان فضای سبز با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
با افزایش شهرنشینی و گسترش شهرها و از بین رفتن باغها و حاشیههای سبز اطراف شهر، نیاز به فضای سبز درونشهری و در محل زندگی بیش از پیش احساس میشود. فضای سبز، علاوه بر زیبایی و تلقی شدن آن به عنوان جزئی از معماری اماکن، فواید مختلفی همچون کاهش آلودگی هوا، آلودگی صوتی، لطافت هوا و جذب گرد و غبار دارد. فضای سبز، با کارکردهای زیستمحیطی و اکولوژیکی مفیدی که دارد، محیط شهری را برای زیست مساعد و با آثار مخرب گسترش صنعت و حمل و نقل مقابله میکند. درختچهها، درختان و چمنها، به عنوان عناصر اصلی ایجاد فضای سبز، نیازمند مراقبت و نگهداری هستند. شایان ذکر است که انتخاب گونه گیاهی متناسب با محیط و آشنایی با نیازهای محیطی و رعایت اصول کاشت گیاهان فضای سبز در حفظ سلامت و زیبایی آنها ضروری است.
توجه به مسائل و علوم مرتبط با فضای سبز شهری، افزایش نیاز شهروندان به این گونه فضاها همگام با پیشرفتهای ما در زمینه صنعتی شدن شهرها و ماشینی شدن زندگی ساکنین شهرها و در نهایت تاثیر بسیار چشم گیر کیفیت محیطی و عملکردی این فضاها، رضایتمندی شهروندان از خدمات ارائه شده، و بطور کلی ارزیابی، طراحی و کاشت مناسب و حساب شده درختان و گیاهان در فضاهای سبز ، در کنار توجه به شرایط اقلیمی منطقه مورد نظر و کوشش در حفظ و نگهداری فضای سبز با همیاری و همکاری مردم، آموزش و فرهنگ سازی، همگی از شاخصههای یک مدیریت قوی و توانمند به شمار میرود.
در این راستا یک مدیریت توانمند با جذب کارشناسان، محققین و استفاده از ایدههای نو در این زمینه و برنامه ریزی مناسب در عرصه طراحی و نظارت بر مراحل اجرای فضای سبز شهری و برپایی کارگاههای تخصصی فضای سبز و حضور مستمر و پیگیردر آن برای رسیدن به اهدافی به شرح زیر تلاش میکند:
. بهبود وضعیت کیفی فضای سبز و افزایش سرانه فضای سبز برای کاربران.
. حفظ کیفیت فضای سبز و توجه به افزایش کمیو تقسیم عادلانه سرانه فضای سبز در مناطق مختلف.
.فرهنگ سازی و تشویق برای مشارکت شهروندان در حفظ و نگهداری فضای سبز.
. تلاش برای پیدا کردن راهکارهای مناسب برای کاهش هزینهها.
. بست و گسترش فضاهای سبز.
✅جهت مشاهده دوره مدیریت تولید و نگهداری گیاهان فضای سبز با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره الزامات تولید محصولات غذایی ارگانیک با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
محصول ارگانیک به محصولی گفته میشود که در درجه اول منشا آن کاملا طبیعی باشد و همچنین در کل فرآیند تولید آن، از هیچگونه ماده شیمیایی، افزودنی یا فرآیندی که باعث تغییر در ماهیت طبیعی مواد تشکیل دهنده آن میشود، استفاده نشده باشد.
مواد غذایی ارگانیک، محصولات و فراورده های کشاورزی هستند که با روشهای مطابق با استاندارهای کشاورزی ارگانیک، تولید میشوند. این استانداردها در سراسر جهان متفاوت هستند، اما اساس این نوع کشاورزی شامل موارد زیر میشود:
• منابع در فرایند کاشت و برداشت بازتولید شوند.
• تعادل اکولوژیکی با کشاورزی برهم نخورد (اکوسیستم پایدار).
• تنوع زیستی حفظ شود.
سازمان حمایت از تولیدات ارگانیک، استفاده از برخی سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی، استفاده از تابش مصنوعی، مواد افزودنی غیرطبیعی و حلالهای صنعتی را منع کرده است. اتحادیه اروپا، امریکا، کانادا، ژاپن، مکزیک و بسیاری از کشورهای دیگر برای دریافت تأییدیه تولید غذای ارگانیک نیاز به تولیدکنندگانی دارند که بتوانند مجوزهای لازم را اخذ کنند. به عنوان مثال، تولیدات کشاورزان باید دارای تأییدیه برنامه ملی ارگانیک وزارت کشاورزی امریکا (USDA) و یا کمیسیون اروپا (EC) باشند تا بتوانند مهر ارگانیک بودن را بر روی محصولات خود بزنند.
از نظر زیست محیطی، کوددهی، تولید بیش از حد و استفاده از سموم دفع آفات کشاورزی میتوانند مشکلات زیر را در پی داشته باشد:
• تأثیر منفی بر اکوسیستمها
• به خطر افتادن تنوع زیستی
• تأثیر منفی بر آبهای زیرزمینی
• ایجاد مشکلات در تأمین آب آشامیدنی
✅جهت مشاهده دوره تولید و پرورش سبزی و صیفی جات با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
به کلیه قسمت های خوراکی یک گیاه مانند ریشه، ساقه، برگ، میوه، دانه و یا قارچ سبزیجات گفته می شود. یکی از سالم ترین، طبیعی ترین و پر خواص ترین غذاهایی که نقش مهمی بر سلامتی افراد دارند، سبزیجات می باشد. مصرف کردن سبزیجات به عنوان وعده غذایی تنوع بزرگ و متفاوتی در منوی غذایی شما ایجاد می کند و شما سبزیجات را می توانید به شکل های مختلف مانند خام، بخارپز، سرخ کرده و یا کبابی مصرف کنید.
برخی از محصولات زراعتی که در بهار و اوایل تابستان آماده کاشت می شوند و حاصلش در تابستان یا اوایل پاییز به دست می آید، صیفی جات می باشند و از جمله آن ها می توان به خربزه، هندوانه و طالبی اشاره کرد. کاشت و برداشت صیفی جات در فصول گرم سال انجام می شود. بر طبق تعریف گیاه شناسی، میوه قسمتی از گیاه است که از طریق گلدهی تولید می شود و همچنین بخشی از گیاه است که دارای دانه می باشد. به سایر قسمت های دیگر گیاه مانند ساقه، برگ، ریشه و حتی جوانه گل سبزی می گویند. لذا چون صیفی جات از طریق گلدهی تولید می شوند، به عنوان میوه به شمار می آیند. از مهمترین دسته سبزی ها، سبزی جات میوه ای می باشد که شامل: گوجه فرنگی، کدو، بادمجان، خیار، کدو تنبل و فلفل می باشد. این نوع از سبزیجات میوه هایی گوشتی همراه با دانه هایی را دارا هستند، از این رو به آن ها سبزیجات میوه ای گفته می شود.
فرق سبزیجات و صیفی جات به این دلیل است که صیفی جات میوه هستند. چرا که از طریق گلدهی تکثیر می شوند، اما سبزیجات بخش های اصلی از یک گیاه می باشند. تفاوت دیگری که در میان این دو وجود دارد، میزان قند موجود در هر کدام می باشد. قندی که در صیفی جات موجود است، یک قند ساده به نام فروکتوز است و طعم آن شیرین است. ولی در کل سبزیجات از میزان قند کمتری نسبت به صیفی جات برخوردار هستند. باید بدانید که محصولات زراعی مانند کدو، گوجه فرنگی، فلفل و ... در گروه صیفی جات قرار می گیرند، اما ریشه و برگ های آن ها جزء سبزیجات می باشد.
✅جهت مشاهده دوره تولید و پرورش قارچ های خوراکی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
مصرف قارچ از دوران پیش از تاریخ و احتمالاً در دوره شکار شروع شده ولی کشت قارچ تا سال های زیادی مرسوم نبوده است. در ابتدا قارچ ها تنها از راه جمع آوری در طبیعت به دست می آمدند و هیچ گونه ای از قارچ زیر کشت قرار نداشت. حتی امروزه تنها گونه هایی محدود از قارچ قابل کشت در شرایط گلخانه ای هستند و بسیاری از قارچ های خوراکی همواره به طور مستقیم از طبیعت برداشت می شوند.
مصری ها قارچ را گیاه جاودانگی می دانستند و تنها فراعنه اجازه خوردن قارچ را داشتند. رومی های باستان قارچ را غذای خدایان لقب داده اند ولی این روزها همه مردم می توانند قارچ خوراکی را در غذای روزانه مصرف کنند. امروزه انواع قارچ صدفی و قارچ دکمه ای در آشپزخانه های ایرانی هم راه پیدا کرده اند.
در سال ۱۹۰۳ کشت ترافل جمع آوری شده از زیر درختان بلوط آغاز شد. پیش از این و تا پایان جنگ جهانی دوم، قارچ ترافل تنها از طبیعت جمع آوری می شد. کشت این نوع قارچ به صورت معمول ممکن نیست و قارچ همزیستی خوبی با ریشه های درختان بلوط دارد. در سال ۱۹۷۲ تلاش های زیادی برای پرورش قارچ در مزارع و بقایای درختان بلوط انجام شد که در ابتدا موفقیت آمیز نبود.
پرورش قارچ کسب و کاری زود بازده است که نیاز به سرمایه اولیه زیادی هم ندارد. علاقه مندان به کار تولیدی در خانه می توانند با پرورش قارچ در منزل به سودی تضمین شده و منطقی دست پیدا کنند. برای این کار باید با نحوه آموزش پرورش قارچ بیشتر آشنا شوید ریسک سرمایه گذاری تولید قارچ در مقایسه با دیگر کسب و کارهای حرفه ای، بسیار کمتر است. سودآوری، تضمین سرمایه، ریسک مالی اندک، سادگی کار و بازار فروش خوب از مواردی است که باعث شده تا بسیاری از شهرنشین ها هم وارد صنعت پرورش قارچ شوند. انواع قارچ صدفی، قارچ دکمه ای و غیره در صورت پرورش اصولی به خوبی رشد می کنند. ورود به هر حرفه ای بدون داشتن اطلاعات کافی، ریسک کار را بالا می برد. اگر می خواهید کسب و کاری پر سود را با تولید یک محصول غذایی شروع کنید باید آموزش های لازم را ببینید.
بر خلاف دیگر محصولات کشاورزی برای پرورش قارچ نیازی به زمین های هکتاری و حاصلخیز وجود ندارد مثلاً در مقیاس صنعتی با حدود هشت سالن ۱۰۰ متر مربعی سطح زیربنا می توان حدود ۲۵۰تن قارچ در سال تولید کرد و البته هم امکان تولید قارچ خانگی در فضای بسته و در سالن پرورش قارچ صنعتی وجود دارد و کمبود زمین غنی برای کشاورزی که یک معضل بزرگ برای کشاورزان در سراسر جهان است و همچنین مشکلات زیست محیطی، آلودگی آب ها، تغییرات جوی، دمای هوا هیچکدام در فرایند رشد و پرورش قارچ تاثیر چندانی نداشته و باروری محصول را محدود نمی کنند؛ زیرا تولید قارچ در سالن های سرپوشیده و تحت شرایط کنترل شده انجام می شود و همه نیازهای رشد قارچ نظیر دما، رطوبت و تغذیه در نظر گرفته می شود بنابراین در همه چهار فصل سال می توان قارچ های سالم و با کیفیت تولید کرد.
✅جهت مشاهده دوره تولید و پرورش قارچ های خوراکی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره محصولات غذایی تراریخته (GMO) با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
انسان ها هزاران سال است که گیاهان را اصلاح ژنتیکی می کنند. اما ما قبلاً این کار را به روشی قدیمی انجام می دادیم – با انتخاب. کشاورزان باستان فقط از شیرین ترین میوه ها، نسل به نسل، بذر کاشتند و اطمینان حاصل کردند که هر گونه تغییر ژنتیکی که شیرینی را افزایش دهد، زنده خواهد ماند. با انتخاب گیاهانی با گلهایی به طور فزاینده سفید، بسیار ریز، کشاورزان یک گیاه کوچک گیاهی را به گل کلم تبدیل کردند.. اصلاح ژنتیکی مدرن در آزمایشگاه ها انجام می شود. دانشمندان با شناسایی ژن های نامزد برای صفات مورد نظر، مانند مقاومت در برابر خشکسالی یا گرما، شروع می کنند. ژن لازم نیست از یک گیاه باشد. محققان می توانند ژنی را از قارچ، باکتری یا حیوان کاشت کنند. بنابراین چگونه GMO های مدرن یا موجودات اصلاح شده ژنتیکی ساخته می شوند؟ هنگامی که یک ژن بالقوه مفید شناسایی شد، محققان میلیون ها نسخه از آن قطعه کد ژنتیکی تهیه می کنند. برای ورود این ژن به گیاه هدف، آنها می توانند ژن ها را بر روی یک تکه تنگستن یا طلا پخش کنند، آن را به سلول گیاه هدف شلیک کنند و امیدوارند که برخی از ژن ها در DNA گیاه ادغام شوند.
✅جهت مشاهده دوره محصولات غذایی تراریخته (GMO) با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره عملیات خوب کشاورزی گیاهان دارویی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
GACP مجموعه ای از راهنمایی ها در ارتباط با برداشت و جمع آوری گیاهان دارویی است که هدف آن افزایش ایمنی موادغذایی و اجرای صحیح استانداردهای کمی و کیفی مواد خام گیاهی مورد استفاده در صنایع داروهای گیاهی، برای تولیدکنندگان گیاهان دارویی می باشد.
استاندارد GACP در سال 2003 توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، با همکاری بخش گیاهان دارویی نوشته و تدوین گردید و مخاطب آن کلیه دست اندرکاران گیاهان دارویی اعم از تولیدکننده، مصرف کننده و صنایع دارویی می باشد.
در سال 2010 سازمان غذا و دارو (FAO) عملیات خوب جمع آوری گیاهان دارویی (GACP) را به صورت یک بسته کاربردی برای کلیه کشاورزان و جمع آوری کنندگان گیاهان دارویی پیشنهاد نمود. مهمترین اصل در استاندارد GACP، بهداشت سیستم تولید از مرحله تهیه بذر و کشت آن تا مرحله جمع آوری و فرآوری میباشد.
سایر اصول GACP عبارتند از:
1. جلوگیری از آلودگی گیاه دارویی و کاهش خسارت به ماده موثره دارویی در زمان جمع آوری، برداشت و نگهداری
2. تلاش در جهت بهبود مواد موثره دارویی
3. پایش روشهای جمع آوری و فرآوری گیاه دارویی
4. مستندسازی و قابلیت ردیابی محل تولید گیاه دارویی و …
✅جهت مشاهده دوره عملیات خوب کشاورزی گیاهان دارویی با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
✅جهت مشاهده دوره بازرسی و نمونه برداری کالا با گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی کلیک نمایید.
یکی از مهمترین علل پیشرفت مستمر و پایدار تجارت در یک منطقه ایجاد اطمینان می باشد که بازرسی کالا و نمونه برداری می تواند تضمین کننده این امر باشد. چرا که یکی از دغدغه های دائمی فروشندگان و خصوصا خریداران هنگام انجام معاملات بین المللی و خریدکالا، عدم اطمینان کامل در انجام تعهدات تقبل شده از طرف فروشنده از نقطه نظر کمیت و کیفیت می باشد. در این راستا، یکی از ابزارهایی که می تواند مورد توجه قرار گیرد و با استفاده از آن مسئولیت های فروشنده قبل از حمل کالا و دریافت پول مورد بررسی و کنترل قرار داده شود، بهره گیری از خدمات شرکت های بازرسی می باشد که با اعمال نظارت، کنترل کمی و کیفی کالای خریداری شده، موجب کاهش اختلافات آتی فی مابین خریدار و فروشنده می گردد.
نمونهبرداری کالاها بخشی از پروسه کنترل کیفیت محصولات است؛ که در دفعات مجزا و در حین فرآیند تولید و پس از آن صورت میگیرد. نمونهبرداری به عنوان ابزار اصلی بررسی نوسانات محصول، یکی از روشهایی که است که از طریق آن میتوان کیفیت نهایی محصول را ارتقا داده و راهکارهای مفیدی را جهت رفع نواقص کالا ارائه داد. نمونه برداری در قالب طرحهای مختلفی اعم از نمونهگیری پی در پی، یک باره و جفت نمونهگیری به منظور شناسایی ایرادات و نواقص محصول اجرا میگردد.
بازرسی کالا
عملیات بازرسی کالا ابزاری مهم جهت تعیین کمیت و کیفیت نهایی محصول است. سیستم بازرسی کالا اگر چه به تنهایی قادر به پایش صحیح کیفی محصولات نیست، اما نقش مهمی را در فرآیند کیفیت سنجی قطعات و محمولههای تجاری ایفا میکند.
فراگیری آموزشهای مربوط به استاندارد بازرسی و نمونه برداری محصولات امری ضروری در تجارت جهانی محسوب میشود. چرا که امروزه با توجه به رقابت بالای بازارهای داخلی و بینالمللی، ارائه محصولی با کیفیت اصلی و کاهش هزینههای جانبی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این راستا بازرسی کالا در ۴ مرحله مختلف اعم از بازرسی قبل از حمل، بازرسی در حین فرآیند تولید، ارزیابی قیمت محصول، بررسی هویت و اصالت فروشنده و بازرسی استاندارد اجباری اجرا میگردد.
✅دوره های ISO (دوره های ایزو) کلیک نمایید
✅دوره های مدیریت کلیک نمایید
✅دوره های HSE (دوره های ایمنی) کلیک نمایید
✅دوره های صنایع غذایی کلیک نمایید
✅دوره های انبارداری کلیک نمایید
✅دوره های هتلداری کلیک نمایید
✅دوره های کیترینگ کلیک نمایید