📝 بهداشت و ایمنی در صنایع غذایی
📝 Health and Safety in the Food Industry
از آغاز قرن بیستم که میل به شهرنشینی در همه جا، به ویژه در میان ساکنان کشورهای صنعتی، پدید آمد و در نتیجه پیدایش شهرهای بزرگ را موجب شد، دیگر تهیه و تولید مواد غذایی و فرآورده های آن ها با روش های پیشین، امکان پذیر نیست، زیرا از یک طرف، به علت طولانی شدن فاصله ی بین تولید ومصرف، امکان آلودگی، فساد و ضایعات مواد غذایی افزایش یافته است و از طرف دیگر، مردم شهرها حاضر نیستند وقت و انرژی خود را که می تواند برای مقاصد سازنده تری به کار رود، به تدارک مواد اولیه و تهیه ی غذا صرف نمایند. بنابراین ترجیح می دهند از غذاهای آماده استفاده کنند، غذاهایی که تولید آن ها تنها از راه دسترسی به سیستم پیشرفته صنایع غذایی امکان پذیر می باشد.
در عین حال، صنعتی شدن روش های تولید که افزایش فرآورده های غذایی را به دنبال دارد، تغییرات زیادی در وضع تغذیه و بهداشت عمومی مردم به وجود آورده است که پیش از آن کم تر با آن ها رو به رو بودند. در جوامع سنتی، بیش ترین تولید مواد غذایی برای مصرف در محل، آن هم بیشتر در فصل برداشت محصول، صورت می گیرد نه برای ذخیره سازی و صادرات. در این وضعیت، آلوده شدن مواد غذایی به میکرو ارگانیسم ها و فساد و مسمومیت وعفونت های غذایی، اندک است و از حالت های تک گیر یا خانوادگی تجاوز نمی کند. با این همه، مرکزیت یافتن تولید فرآورده های غذایی که با پیشرفت صنایع غذایی حاصل گردیده، موجب شد که موضوع فساد مواد غذایی تا حد زیادی منتفی شود اما چنان چه مسائل بهداشتی و نکات فنی رعایت نشود به ویژه اگر مواد افزودنی بی رویه به کار روند، سلامت عده زیادی از مردم یک شهر، کشور و حتی عده ای از مردم کشورهای وارد کننده ی مواد غذایی آلوده، به خطر خواهد افتاد.
در تاریخچه صنایع غذایی کشورهای صنعتی، گزارش های زیادی وجود دارد که از مرگ و میر مسمومیت های هزاران نفر و ورشکستگی یا انهدام شرکت های متعدد، حکایت می کند، که در آن ها به نوعی آلودگی های شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی خط تولید دخالت داشته اند. بنابراین برای پیش گیری از بروز چنین وضعیت هایی، لازم است عوامل موثر در شیوع چنین مسائلی شناخته شود و راه های مبارزه با آن ها، پیش بینی گردد. خوش بختانه، در سال های اخیر به این موضوع توجه زیادی شده و سیستم هایی به وجود آمده که در آن ها به استاندارد کردن شرایط محیط کار و بهداشتی و ایمن کردن آن، به حدی که امکان تولید فرآورده ی ناسالم به صفر نزدیک گردد، بیش ترین توجه شده است.
از طرف دیگر، صنعتی شدن روش های تبدیل و تولید مواد غذایی، مخاطراتی را برای سلامت محیط زیست در بر دارد و این واحد ها در صورت رعایت نکردن موازین صحیح، محیط زیست را از راه خاک، آب، هوا، فاضلاب ها و زباله ها آلوده می نمایند.
هم چنین دیگر عواملی مانند سر و صدای زیاد، نور نامناسب، ذرات معلق در هوای محیط کار، آلودگی هوای سالن های تولید به مواد شیمیایی و گازهای سمی، لغزندگی سطوح، ماشین های خطر آفرین بدون حفاظ، محیط کار نا امنی برای کارکنان به وجود می آورد.
✅ این دوره برای چه کسانی مفید است؟
این دوره برای کارشناسان، مدیران، دانشجویان و فارغ التحصیلان کلیه رشته هایی که به نحوی در محیط ها و کارخانجات صنایع غذایی در حال فعالیت می باشند و یا در آینده امکان اشتغال آنها وجود دارد مفید می باشد.
✅به انضمام دو هدیه آموزشی بسیار کاربردی و اختصاصی تهیه شده توسط اساتید و متخصصین مرکز آموزش مجازی علم و صنعت ایکاد جهت دانشجویان، فارغ التحصیلان، متخصصین، مشاوران و مسئولین فنی و مدیران کنترل کیفیت شاغل در کارخانجات صنایع غذایی و بهداشتی که پس از ثبت نام در این دوره آموزشی به همراه محتوای آموزشی این دوره قابل دریافت می باشد شامل:
1) لیست کامل لوازم، تجهیزات، مواد و محلول های شیمیایی و محیط های کشت میکروبی مورد استفاده در انواع کارخانجات صنایع غذایی به تفکیک نوع محصول و صنعت بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران شامل:
فراورده های گوشتی / فرآورده های لبنی / بستنی و فالوده / کیک و کلوچه / نوشیدنی های میوه ای گاز دار و بدون گاز / آب میوه / نوشیدنی مالت / نوشیدنی عرقیات گیاهی بدون گاز / انواع نوشابه گاز دار / فرآورده های یخی / عرقیات گیاهی / آب معدنی و آب آشامیدنی / شوریجات و ترشیجات / انواع کمپوت و کنسرو / رب گوجه فرنگی / رب انار / انواع شربت و مرباجات / انواع سس های سرد و گرم / سرکه / آبلیمو، آبغوره و آب نارنج / لواشک و آلوچه / ادویه، حبوبات و خشکبار / آرد / پروتئین سویا / رشته آش / قند و شکر / ماکارونی / عسل / سبزیجات تازه، منجمد و آماده طبخ / دستمال کاغذی / چیپس / حلوا ارده / حلوا مسقطی / روغن
2) راهنمای کاربردی طراحی و ترسیم نقشه انواع کارخانجات صنایع غذایی با توضیحات کامل در خصوص قسمت های مختلف و مورد نیاز ساختمانی، جانمایی مناسب، گردش مواد مناسب و ... بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران و استانداردهای بین المللی ایمنی مواد عذایی شامل:
صنایع نوشیدنی ( انواع نوشیدنی های گاز دار و بدون گاز ) / صنایع فرآورده های کنسروی / صنایع فرآورده های لبنی / صنایع فرآورده های گوشتی / صنایع بسته بندی آب معدنی و آب آشامیدنی / سردخانه و انبارهای نگهداری مواد غذایی
از دیگر مزایای شرکت در این دوره استفاده از انواع گواهینامه و مدرک معتبر ملی و بین المللی با کد رهگیری اختصاصی و قابل استعلام می باشد.
♦️ گواهینامه های معتبر ملی و بین المللی قابل دریافت دوره آموزشی بهداشت و ایمنی در صنایع غذایی:
✅گواهینامه معتبر ملی ایکاد آکادمی با کدرجیستری و قابلیت استعلام
✅گواهینامه معتبر بین المللی ایکاد آکادمی با کدرجیستری و قابلیت استعلام
✅گواهینامه ترجمه شده توسط دارالترجمه رسمی در سربرگ وزارت دادگستری
✅گواهینامه ترجمه شده رسمی با مهر مترجم رسمی آمریکا و کانادا (ناجیت)
✅گواهینامه ترجمه شده رسمی با مهر مترجم رسمی استرالیا و نیوزلند (ناتی)
✅گواهینامه معتبر بین المللی آکادمی Oxford Cert کشور انگلستان با کد رجیستری و قابلیت استعلام(Oxford Cert Certificate)
✅گواهینامه معتبر بین المللی آکادمی ASR کشور استرالیا با کد رجیستری و قابلیت استعلام(ASR Certificate)